Himpunan Forwarding Email

blog ni menghimpunkan koleksi2 email yang saya dapat daripada member2. Email forwarding la.. Saja syok2 simpan segala email2 yang saya dapat dalam blog nih.. senang sikit nak cari dan kongsi dengan semua orang.. Kalau anda ada email2 menarik, mai la kongsi dengan saya dengan menghantar di mrzoab@gmail.com.. terima kasih.. ohohoho


2² + 2³ = 12
® © Ø ±
æ ÷

Aiiih, hampa mesti heran apa benda la yang aku dok tulih kat ataih nih. Aku saja ja nak ajaq hampa macam mana aku tulih hurup2 atau karakter2 pelik macam yang aku buat kat ataih tu.

Senang ja.

Caranya:


Bagi pengguna Windows XP, pi kat Start>>All Programs>>Accessories>>System Tools>>Character Map
Klu bagi pengguna windows vista ka seven ka aku tak pasti plak. Hampa search ja kat start menu tu. Tulih Character Map, mesti jumpak.

Lepaih tu akan keluaq la window hat macam dalam gambaq kat bawah nih

ni untuk windows XP, kalau windows vista ka seven ka mungkin lebih cantik kot.


Lepaih tu hampa klik la mana2 karakter yang hampa nak, pastu tengok kat bawah tu, ada tulih keystroke (cth: untuk ² dia tulih Keystroke: Alt+0178). Tu maknanya hampa kena tekan butang Alt kat keyboard hampa, jangan lepaih butang tu, pastu teruih tekan butang numpad 0178. Butang numpad ja buleh, klu hampa tekan butang nombor yg ada kat ataih keyboard hampa tu, memang tak jadi.

Senang kan?
Selamat mencuba.

3 comments

  1. Kamsiah  

    mmg pelik,hingga otak pun jadi terbalik...

  2. Anonymous  

    tu kalo pc
    kalo laptop leh gak ke

  3. mrzoab  

    hah.. lupa plak nak bgtau... untuk nombor2 tu contoh Alt+0178... 0178 tu kena guna numpad... jd laptop pun buleh, tapi kena enablekan numpad dulu sebab kalau guna nombor2 kat baris atas dalam keyboard kita tu memamng tak buleh...

Post a Comment

Subscribe to: Post Comments (Atom)