Himpunan Forwarding Email

blog ni menghimpunkan koleksi2 email yang saya dapat daripada member2. Email forwarding la.. Saja syok2 simpan segala email2 yang saya dapat dalam blog nih.. senang sikit nak cari dan kongsi dengan semua orang.. Kalau anda ada email2 menarik, mai la kongsi dengan saya dengan menghantar di mrzoab@gmail.com.. terima kasih.. ohohoho


Laughter is the biological reaction of humans to moments or occasions of humor: an outward expression of amusement. Laughter is subcategorised into various groupings depending upon the extent and pitch of the laughter: giggles, clicks (which can be almost silent), chortles, chuckles, hoots, cackles, sniggers and guffaws are all types of laughter. Smiling is a mild silent form of laughing
 
 
Hellooww...
Nama wa Wong Ah Beng.
Wa seekor kucing yang pandai menekan2 keybod untuk memblogging.
Disamping itu, wa jua adalah seekor kucing ahbeng.
Hali ini hali Selasa. Hali ini, wa ingin belcelita mengenai jenis-jenis gelak ketawa di alam cyber, especially chatting. Pada pemelhatian wa, mendapati terdapat belbagai macam jenis ketawa. Ini adalah bagus kelana disamping boleh berhibur, kita jua boleh meng-stereotype- kan seseolang itu berdasarkan cala2 dia gelak. Belikut wa telah mengkategorikan jenis2 ketawa:
 
Gelak Boring -> "hehehhehe" atau "hahahaha"
Ini jenis gelak biasa sahaja. Tiada apa-apa yang spesyial. Kemungkinan besar ini orang talak kleatif punya olang kelana menggunakan jenis gelak yang normal.

Gelak Jahat -> "buahahahahah" atau "muahahahha"
Ini gelak seling digunakan oleh meleka2 yang di dalam evil mode. Untuk lelaki yang gelak sedemikian lupa, meleka adalah sememangnya olang jahat. Bagi polumpuan pula, melambangkan meleka adalah polumpuan yg tiada sifat2 lemah lembut lakyat Asia kelana gelak selupa ini maciam talak sopan.

Gelak Mengekek -> "kekekekeke"
Wa jamin awek2 yg gelak mengekek adalah talak cun. Wa punya teori simple sahaja: Boleh kah lu imagine Erra Fazira, Angelina Jolie, atau Jessica Alba gelak mengekek? Macam tak masuk akal kan? Adalah lebih mudah untuk meng-imagine polumpuan2 tembams atau gemuk yang tiada rupa gelak secara mengekek, lebih logik.

Gelak Mewah -> "hohoho" atau "huwargh huwargh huwargh"
Lelaki yang gemar gelak sebegini selalunya adalah meleka2 boroi dan baru lepas kekenyangan makanan. Kemungkinan jua mereka ini manyiak duit kelana ini maciam punya gelak ada selupa gelak olang2 kaya jua. Samada mewah perut atau mewah wallet. Untuk pelempuan pula, adalah tidak elok gelak ini maciam kelana "hohoho" adalah jua di-pronounce as "whore-whore- whore". Whore belmaksud sundal.

Gelak Mengukui -> "kui kui kui"
Selalunya mamat atau minah yang akan buat lawak tak kelaka pastuh gelak sendiri style maciam ini laa..Most of the time adalah disebabkan gelak nak cover malu kelana meleka sedar lawak meleka talak kelaka pun.

Gelak Cas Ayu -> "hihihihi"
Polumpuan yg gelak begini adalah meleka yang cas-cas ayu dan penuh sopan kesantunan. Konon-konon macam gelak malu2 laa ghitu. Tetapi jikalau ada lelaki yg gelak sebegini pula, adalah kelana meleka itu dali kalangan lelaki sotong.

Gelak Mengengeh -> "ngeh ngeh ngeh"
Konon cheeky laa sangat gelak ini maciam...!! Kebiasaannya meleka ini takder laa cheeky sangat pun but trying to be cheeky and stuffs laa konon. Perhaps they are. Perhaps they are not. Most of the time...lanjiao lu!

Gelak bangsat -> "ngeahahahah"
Sesiapa yang gelak sebegini adalah bangsat jua..

Kesimpulannya, sewaktu chatting, gunakanlah jenis2 gelak yang bersesuaian sama jiwa anda. Contohnya, jikalau lu awek cun, cubalah hindarkan dari gelak mengekek tak tentu pasal untuk mengelakkan salahsangka olang ingat lu talak cun. cukuplah sekadar menggunakan icon2 senyuman seperti :) atau :D lebih sopan. Tetapi sekilanya lu memang talak cun, adalah dibenarkan lu mengekek.

Click image to view larger:



Subscribe to: Posts (Atom)