Himpunan Forwarding Email

blog ni menghimpunkan koleksi2 email yang saya dapat daripada member2. Email forwarding la.. Saja syok2 simpan segala email2 yang saya dapat dalam blog nih.. senang sikit nak cari dan kongsi dengan semua orang.. Kalau anda ada email2 menarik, mai la kongsi dengan saya dengan menghantar di mrzoab@gmail.com.. terima kasih.. ohohoho


Bawah ni gambaq2 sempadan antara negara. Ada yang terpisah dengan sungai, ada yang kat gunung, ada yang letak ketoi batu ja sebagai tanda sempadan. Macam senang ja nak keluaq masuk antara negara2 nih.

1. Algeria - Morocco

Klik gambaq untuk baca dengan lebih jelas.


Yang John tu pun satu, kalau dah taktau nak jawab ataupun tak sanggup nak jawab, tak payah la jawab langsung. Takpun mungkin John tu tak baca habih. Maklumla, dia ni kan penasihat, mesti banyak lagi masalah2 orang lain yang dia cuba nak selesaikan. Tak larat baca banyak2 masalah, jadi dia pun baca ja hat ataih pasai kereta tu, teruih dia jawab tanpa baca sampai habih.

Kesimpulannya, Sheila tu salah. Sapa suruh cerita pasai kereta rosak. Cuba direct to the point, cerita ja teruih masalah suami tu. Mesti John akan jawab sebaik mungkin. :D



Huh, kagum2...
Kreatif betoi sapa yang rekabentuk benda nih.
Mesti mahai gila nih.

Tiga orang budak hitam berjalan-jalan di atas pasir di persisiran sebuah pantai. Tiba-tiba seorang dari mereka tertendang sebiji botol. Beliaupun mengambil botol tersebut. Botol tersebut tertutup rapat dengan penutup gabus. Kesemua mereka kehairanan dan tertanya-tanya apa yang ada di dalam botol tersebut. Lalu salah seorang dari mereka pun membukanya. Terbuka sahaja botol tersebut, keluarlah seekor jin yang amat besar.

Jin tersebut ketawa-terbahak-bahak lalu berkata " Siapakah engkau hai manusia yang telah membebaskan aku? Aku telah terkurung dalam botol ini selama 20 tahun. Dalam masa terkurung aku telah bersumpah akan menyempurnakan 3 hajat sesiapa yang membebaskan aku dari botol ini.. Nah! Sekarang kamu semua pintalah apa-apa, akan aku tunaikan permintaanmu"

Ketiga-tiga budak hitam itu mulanya terkejut tetapi bergembira apabila jin tersebut menawarkan untuk menunaikan permintaan mereka. Jin pun berkata kepada budak yang pertama, " Pintalah!"


Nin dia juadah berbukak hari ni. My lovely housemate yang masak. :D...
Dagin masak dendeng. ka dinding ntah. Macam tu la lebih kurang bunyi dia.

Bukak posa harini simple ja, bege ikan bilih beli 3 bijik seringgit. Ayaq plak minum ayaq nyoq. Lepaih makan bege, semayang maghrib sat, pastu makan nasik lauk dagin dendeng td tu. Satu lauk ja, memang jenih makan satu lauk satu2 masa... ehehe...

Ramadhan datang lagi. Kepada semua pengunjung blog ini, saya ucapkan selamat menyambut Ramadhan. Semoga puasa anda semua diberkati Allah. Semoga kita berubah menjadi hamba Allah yang lebih baik. Insyaallah...

Selamat Menyambut Ramadhan


Ehehe.. Pabenda la bom yang wangi nih... Hampa jangan pikiaq bom hat keluaq dari bawah tu plak. Bom tu tak wangi ek... ehehe. Info ni aku dapat dari email. Bagi sapa-sapa yang guna pewangi kereta hat dalam botoi besi hat macam botoi ubat nyamuk semboq tu, baik hampa tukaq jenih lain. Sebabnya, dia buleh meletup kalau dalam keadaan panas. Tambah-tambah kalau kereta tu hampa letak tengah panas masa tengah rembang. Bawah ni ada lagi gambaq akibat dari pewangi jenih besi nih meletup.

“Kami menghadapi masalah dua ekstrem dalam organisasi ni,” kata seorang pengurus bahagian sumber manusia.

“Ekstrem? Fahaman melampau? Militan?” tanya saya bergurau.

“Bukan. Tapi pertentangan antara dua golongan. Satu workaholic dan satu lagi solatholic.”

Saya terkejut dengan istilah itu. Workaholic memang selalu saya dengar tetapi kalau solatholic itulah kali pertama saya mendengarnya.

“Encik tahu apa maksud workaholic?” tanyanya.

“Orang yang gila atau mabuk kerja,” jawab saya merujuk kepada makna yang diberi dalam kamus seperti yang pernah saya baca dahulu.

“Solatholic pula orang yang gila solat!” jelasnya tanpa dipinta.

“Jadi apa masalahnya?’

Kalau hampa besa mimpi masa tidoq. jangan ingat binatang takleh mimpi.

Kat bawah ni antara contoh mimpi-mimpi binatang.

Di bawah ni menunjukkan senarai binatang-binatang yang paling laju hingga yang paling pelan berlari atas darat di dunia.

Ada 3 orang lelaki tengah dok lepak minum-minum di sebuah restoran. Masing-masing dok sembang pasai hadiah yang depa bagi ka tisteri depa masing-masing.

Laki pertama kata, "Haritu aku bagi hadiah kat bini aku benda yang buleh pi dari 0 hingga 100 dalam masa 6 saat ja. Cuba hampa teka apa benda. Ehehe."

Dua orang lagi dok klipok-klipok mata ternganga dok pikiaq apa benda la yang mamat tu bagi kat bini dia.

Dah lambat sangat depa ni dok pikiaq, mamat tu pun habaq la, "Hampa ni lembab betoi, aku beli kereta Porsche la kat bini aku".


Porsche - Carera 911


Tudiaa... nin dia salah satu cara untuk hampa meluahkan perasaan tak puas hati. Kalau la semua orang kat Malaysia ni buat camni kalau ada masalah dengan kereta depa... ehehe...



p/s: apa2 pun, aku tetap suka Honda.. ehehe..

Sumber: Malay Mail

Ni adalah bahagian akhir.

Ini pulak sambungan dari bahagian 1 semalam.

Info ni saya dapat dalam 4-5 hari sudah dalam email. Nak post awai, tapi posting dalam bulan 7 banyak dah. Jadi saya simpan untuk post dalam bulan 8. Ehehe...

Info ni tentang senarai top ten dalam dunia.

Sebab info ni panjang sangat, jadi saya bahagikan kepada 3 bahagian. Nak tengok bahagian seterusnya, mai lawat sini lagi esok dan lusa.

Subscribe to: Posts (Atom)