Himpunan Forwarding Email

blog ni menghimpunkan koleksi2 email yang saya dapat daripada member2. Email forwarding la.. Saja syok2 simpan segala email2 yang saya dapat dalam blog nih.. senang sikit nak cari dan kongsi dengan semua orang.. Kalau anda ada email2 menarik, mai la kongsi dengan saya dengan menghantar di mrzoab@gmail.com.. terima kasih.. ohohoho


Apa tajuk read more nih? Kalau nak tau, cuba tekan Read More... kat bawah... :D

Bagi pemblog2 yang menggunakan hosting blogger (blog yang ada akhiran .blogspot.com), sekarang blogger telah mengupgrade sistem blogging depa terutamanya dari segi pemilihan template.

Anda boleh cuba dengan masuk ke link ini >> Blogger in draft

Terdapat lebih banyak pilihan untuk template anda. Dah la buleh pilih template, buleh tukaq2 pulak dia punya setting yang lain2 macam dia punya background, kaler, dan macam2 lagi la. Memang advance.

Saya pun rasa macam teringin ja nak tukaq template blog saya nih... tapi takpa la, nanti dulu... Rasa sayang plak nak tukaq.

Selain daripada itu, dengan sistem terbaru ni jugak, anda boleh jadualkan pukul brapa anda hendak buat posting. Sebagai contoh katakan anda hendak ucapkan selamat hari jadi kepada yang tersayang, sudah tentu anda tidak mahu terlepas utk mengucapkan selamat hari jadi kepadanya kan? Caranya ialah apabila anda hendak membuat posting, anda hanya perlu pergi ke Post Options yang terdapat di bawah kotak penulisan posting anda, kemudian pilih Post date and time dan masukkan tarikh yang dikehendaki. Selepas itu, Publish post anda, tetapi ia tidak akan terus terpublish, sebaliknya hanya akan dipublish secara otomatik pada tarikh dan masa yang telah anda tetapkan. Powerrggghhh!!!... :D

Tengok la nanti camna, nak kena bekap2 dulu segala link2, atau apa2 3rd party punya komponen dalam blog nih. Lepas tu baru leh pikiaq nak tukaq template.

Bagi yang berminat nak tukaq template, buleh masuk sini

"We will do it"
means
"You will do it"

"You have done a great job"
means
"More work to be given to you"

"We are working on it"
means
"We have not yet started working on the same"

"Tomorrow first thing in the morning"
means
"Its not getting done... At least not tomorrow !".

"After discussion we will decide - I am very open to views"
means
"I have already decided, I will tell you what to do"

"There was a slight miscommunication"
means
"We had actually lied"

"Lets call a meeting and discuss"
means
"I have no time now, will talk later"

"We can always do it"
means
"We actually cannot do the same on time"

"We are on the right track but there needs to be a slight extension of the deadline"
means
"The project is screwed up, we cannot deliver on time."

"We had slight differences of opinion"
means
"We had actually fought"

"Make a list of the work that you do and let's see how I can help you"
means
"Anyway you have to find a way out no help from me"

"You should have told me earlier"
means
"Well even if you told me earlier that would have made hardly any difference!"

"We need to find out the real reason"
means
"Well I will tell you where your fault is"

"Well... family is important, your leave is always granted. Just ensure that the work is not affected"
means
"Well you know..."

"We are a team"
means
"I am not the only one to be blamed"

"That's actually a good question"
means
"I do not know anything about it"

"All the Best"
means
"You are in trouble"



Huh, terima kasih la kepada Kak Kam yang telah menganugerahkan award ini kepada saya...

dia kata ada syarat2 kalau nak tempek award ni kat blog...

mola2 kena ucap terima kasih pada orang yang bagi award nih kat kita pastu bubuh link ke blog dia... (tu dah buat kat ataih tu)...

pastu kita kena pulak bagi award ni kat 15 org yg lain...
huh, camna nak bagi ni, kak kam pun bagi satu ja kat saya... :D

ish, nak bagi kat sapa pun taktau... semua yang nak bagi, kak kam dah bagi dah...

sapa2 yang baca ni, kalau rasa nak ambik award ni, ambik la... tapi jangan lupa bubuh link ke blog saya ni ek... kira macam saya yang bagi la award tu kat hampa ek... :D

hah... ada sorang peminat setia blog saya nih (saya la kata dia peminat... xtau la dia minat ka dak)... tapi walaucamna pun, bawah ni saya akan senaraikan "peminat" blog ini dari semasa ke semasa... sapa2 yang nak award ni.. bgtau la ek... anda jugak yang untung sebab nama blog anda akan terkenal diseantero dunia (mcm la blog saya ni pemes sangat)...

1. shafidamama
2. relyza


last sekali, bagitau 7 perkara pasai diri sendiri (tak tau nak tulih apa aiih.. balon ja):
1. Lelaki
2. dah kawin
3. bini sorang
4. anak sorang
5. dok kedah
6. keja penang
7. suka makan

Siapakah orang yang sibuk?

Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s

Siapakah orang yang manis senyumannya?
Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.

Siapakah orang yang kaya?
Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.

Siapakah orang yang miskin?
Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk-numpukkan harta.

Siapakah orang yang rugi?
Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan...

Siapakah orang yang paling cantik?
Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?
Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?
Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya.

Siapakah orang yang mempunyai akal?
Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari siksa neraka.

1. Apples, not caffeine, are more efficient at waking you up in the morning.

2. Alfred Hitchcock didn't have a belly button.

3. A pack-a-day smoker will lose approximately 2 teeth every 10 years.

4. People do not get sick from cold weather; it's from being indoors a lot more.

5. When you sneeze, all bodily functions stop, even your heart!

6. Only 7 per cent of the population are lefties.

7. Forty people are sent to the hospital for dog bites every minute.

8. Babies are born without kneecaps. They don't appear until they are 2-6  years old.

9. The average person over 50 will have spent 5 years waiting in lines.

10. The toothbrush was invented in 1498.

11. The average housefly lives for one month.

12. 40,000 Americans are injured by toilets each year.

13. A coat hanger is 44 inches long when straightened.

14. The average computer user blinks 7 times a minute.

15. Your feet are bigger in the afternoon than any other time of day.

16. Most of us have eaten a spider in our sleep.

17. The REAL reason ostriches stick their head in the sand is to search for water.

18. The only two animals that can see behind themselves without turning their heads are the
rabbit and the parrot.

19. John Travolta turned down the starring roles in "An Officer and a Gentleman" and "Tootsie."

20. Michael Jackson owns the rights to the South Carolina State Anthem.

21. Most television commercials advertising milk, a mixture of white paint and a little thinner is used in place of the milk.

22. Prince Charles and Prince William NEVER travel on the same airplane, just in case there is a crash.

23. The first Harley Davidson motorcycle built in 1903 used a tomato can for a carburetor.

24. Most hospitals make money by selling the umbilical cords cut from women who give birth. They are used in vein transplant surgery.

25. Humphrey Bogart was related to Princess Diana. They were 7th cousins.

26. If coloring weren't added to Coca-Cola, it would be green. Would  it then be called Greenola?


Two glasses of water - After waking up - Helps activate internal organs

One glass of water - 30 minutes before meal - Help digestion

One glass of water - Before taking a bath - Helps lower blood pressure

One glass of water - Before sleep - To avoid stroke or heart attack

Click image to view original size...







Subscribe to: Posts (Atom)