Himpunan Forwarding Email

blog ni menghimpunkan koleksi2 email yang saya dapat daripada member2. Email forwarding la.. Saja syok2 simpan segala email2 yang saya dapat dalam blog nih.. senang sikit nak cari dan kongsi dengan semua orang.. Kalau anda ada email2 menarik, mai la kongsi dengan saya dengan menghantar di mrzoab@gmail.com.. terima kasih.. ohohoho


Bagi pemblog2 yang menggunakan hosting blogger (blog yang ada akhiran .blogspot.com), sekarang blogger telah mengupgrade sistem blogging depa terutamanya dari segi pemilihan template.

Anda boleh cuba dengan masuk ke link ini >> Blogger in draft

Terdapat lebih banyak pilihan untuk template anda. Dah la buleh pilih template, buleh tukaq2 pulak dia punya setting yang lain2 macam dia punya background, kaler, dan macam2 lagi la. Memang advance.

Saya pun rasa macam teringin ja nak tukaq template blog saya nih... tapi takpa la, nanti dulu... Rasa sayang plak nak tukaq.

Selain daripada itu, dengan sistem terbaru ni jugak, anda boleh jadualkan pukul brapa anda hendak buat posting. Sebagai contoh katakan anda hendak ucapkan selamat hari jadi kepada yang tersayang, sudah tentu anda tidak mahu terlepas utk mengucapkan selamat hari jadi kepadanya kan? Caranya ialah apabila anda hendak membuat posting, anda hanya perlu pergi ke Post Options yang terdapat di bawah kotak penulisan posting anda, kemudian pilih Post date and time dan masukkan tarikh yang dikehendaki. Selepas itu, Publish post anda, tetapi ia tidak akan terus terpublish, sebaliknya hanya akan dipublish secara otomatik pada tarikh dan masa yang telah anda tetapkan. Powerrggghhh!!!... :D

Tengok la nanti camna, nak kena bekap2 dulu segala link2, atau apa2 3rd party punya komponen dalam blog nih. Lepas tu baru leh pikiaq nak tukaq template.

Bagi yang berminat nak tukaq template, buleh masuk sini

1 comments

  1. toyu  

    salam incik z...

    timasihh na pi jengok toyu...

    ermmm...rasanya kat wp dah lama dah ada menda menda nihh.... hehehehhe...

Post a Comment

Subscribe to: Post Comments (Atom)