Himpunan Forwarding Email

blog ni menghimpunkan koleksi2 email yang saya dapat daripada member2. Email forwarding la.. Saja syok2 simpan segala email2 yang saya dapat dalam blog nih.. senang sikit nak cari dan kongsi dengan semua orang.. Kalau anda ada email2 menarik, mai la kongsi dengan saya dengan menghantar di mrzoab@gmail.com.. terima kasih.. ohohoho


Hah, bagi sapa-sapa yang berpindah ke rumah baru ka, ke pejabat baru ka. Bagi yang beragama islam, mesti kena cari arah kiblat dulu.

Nak tau arah kiblat ni, kita buleh ja tanya jiran kita yang dah lama duduk di kawasan baru yang kita pindah tu. Ataupun kita buleh gunakan kompas. Kalau lagi cekap, tengok ja bayang kayu yang dipacakkan di atas tanah.

Tapi macam mana kalau jiran-jiran kita semuanya bukan beragama Islam? Depa mesti taktau arah kiblat kita nih. Kompas pun kita takdak. Kompas ni dah la barang yang jarang-jarang orang guna. Kita nak keluaq beli kat mana pun taktau. Kena pulak musim hujan, cahaya matahari takdak, nak tengok bayang macam mana ek?

Macam ni caranya...

Selama ni, kalau sebut anime ja, mesti kita dok nampak Naruto la, Bleach la apa la. Kali ni, Hang Tuah pun akan dianimekan.

Anime ni adalah dengan kerjasama Finas dengan Jepun punya syarikat studio animasi Funcel. Kalau tengok dalam website ni (wakariikanmasenlol.com), kerjasaman ni dibuat sejak tahun 2007 lagi. Dijangka anime ni akan keluaq dalam tahun 2012.

Tajuk dia Satria - The Warriors Of The 7 Elements. Huh, mesti ada power-power nih. Tapi dia buat sikit ja la episod dalam 26 episod ja. Kalau ikut anime jepun betoi-betoi, mau sampai beratuih-ratuih episod.

Taktau la akan menjadi ka dak anime ni. Kita tunggu dan lihat saja.

Kat bawah ni ada lakaran bagi watak-watak dalam anime tu.

Ni aku dapat daripada emel. Cara senang dan murah nak bunuh nyamuk. Tak payah semboq ubat nyamuk, tak payah pakai ubat nyamuk letrik apa semua tu. Tapi jangan la hampa tak cuci tempat-tempat pembiakan nyamuk pulak. Cuci tetap cuci, baru la rumah dan persekitaran nampak bersih. Cewahhh!!!. :D

Cara dia senang ja.

Bahan-bahannya adalah (cewah, macam nak memasak plak):

Selama ni orang banyak dok kata, bunga, hidung, nama ada maksud-maksud yang tersirat. Ni nak habaq, bunyi hon pun ada maksud tersirat.

Kadang-kadang kan masa kita bawak kereta ka moto ka, sama ada kereta yang berselisih ngan kita ka, yang dok belakang kita ka dok bunyi-bunyi hon. Cara depa bunyikan hon tu ada maksud-maksud tertentu.

Ada yang bunyi pendek-pendek, ada yang bunyi panjang-panjang.

Baca lagi untuk tau maksud-maksudnya

huh... lama tak memosting dalam nih... dah tarak idea.
ni posting first dalam bulan Oktober 2010. bagi sapa2 yang nak kira BMI atau Body Mass Index, try la kat bawah nih. Tengok hampa ni kategori terkurang berat ka, normal ka, terlebih berat ka.

yang mana kurang berat tu, banyak2kan la makan. yang terlebih berat tu, banyak2kan la bersenam dan kontrol pemakanan.



Subscribe to: Posts (Atom)