Himpunan Forwarding Email

blog ni menghimpunkan koleksi2 email yang saya dapat daripada member2. Email forwarding la.. Saja syok2 simpan segala email2 yang saya dapat dalam blog nih.. senang sikit nak cari dan kongsi dengan semua orang.. Kalau anda ada email2 menarik, mai la kongsi dengan saya dengan menghantar di mrzoab@gmail.com.. terima kasih.. ohohoho


Selama ni orang banyak dok kata, bunga, hidung, nama ada maksud-maksud yang tersirat. Ni nak habaq, bunyi hon pun ada maksud tersirat.

Kadang-kadang kan masa kita bawak kereta ka moto ka, sama ada kereta yang berselisih ngan kita ka, yang dok belakang kita ka dok bunyi-bunyi hon. Cara depa bunyikan hon tu ada maksud-maksud tertentu.

Ada yang bunyi pendek-pendek, ada yang bunyi panjang-panjang.

Baca lagi untuk tau maksud-maksudnya


1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “HAI”

2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”

3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)

1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan

2 x HON PANJANG - pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”

4 X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap:
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”

3 comments

  1. YOUsoF  

    kahkah.. betol²!!

  2. budakkecik  

    heheheh...tilam...tilam

  3. Cik Su  

    haha..kelakar lah

Post a Comment

Subscribe to: Post Comments (Atom)