Himpunan Forwarding Email

blog ni menghimpunkan koleksi2 email yang saya dapat daripada member2. Email forwarding la.. Saja syok2 simpan segala email2 yang saya dapat dalam blog nih.. senang sikit nak cari dan kongsi dengan semua orang.. Kalau anda ada email2 menarik, mai la kongsi dengan saya dengan menghantar di mrzoab@gmail.com.. terima kasih.. ohohoho


One day, the father of a very wealthy family took his son on a trip to
the country with the express purpose of showing him how poor people
live.



They spent a couple of days and nights on the farm of what would be
considered a very poor family.


On their return from their trip, the father asked his son, "How was the trip?"


"It was great, Dad."


"Did you see how poor people live?" the father asked.



Cantik rumah nih. Boleh bertukaq jadi kubu.

Tengok lagi gambaq kat bawah:




One day a British man asked from a Muslim scholar:

English man asked: ”why Muslim women are not allowed in Islam to shake a hand with men?”

The scholar said: “could you take the hands of Queen Elizabeth in your hands?”

English man said:” Of course not, only certain people are allowed to shake hands with the Queen”

The scholar answered: Our Ladies are Queen and the Queen won’t shake hands with strange men

Sedikit pengetahuan mengenai darah.

Jadual darah di bawah menunjukkan jenis-jenis darah dan juga darah apakah yang boleh digunakan untuk menderma dan juga untuk diterima.


Boleh Menerima
Jenis DarahO-O+B-B+A-A+AB-AB+
AB+YAYAYAYAYAYAYAYA
AB-YAYAYAYA
A+YAYAYAYA
A-YAYA
B+YAYAYAYA
B-YAYA
O+YAYA
O-YA


Apabila kita melakukan sesuatu pekerjaan, kadang-kala kita terlalu sibuk sehinggakan kita jadikan ia alasan untuk melengah-lengahkan solat atau lebih teruk lagi, meninggalkannya terus. Jikadilakukan sedikit pengiraan, dalam sehari, kita perlu menunaikan solat:

  • Subuh: 2 rakaat
  • Zuhur: 4 rakaat
  • Asar: 4 rakaat
  • Maghrib: 3 rakaat
  • Isyak: 4 rakaat
Jadi jumlah keseluruhan adalah 17 rakaat sehari. Katakan seseorang itu mengerjakan solat lebih kurang 2 minit untuk setiap rakaat, maka jumlah masa yang diambil untuk menunaikan solat dalam sehari hanyalah selama 34 minit. Dalam sehari ada 24 jam bersamaan 1440 minit. Jika dikira peratusan masa yang diambil untuk menunaikan solat dalam sehari, hanyalah 2.36%.

Ajoi mendapat kerja sebagai guru sandaran di sebuah sekolah di Kulai.

Selepas memperkenalkan diri, dia menyemak nama murid-murid darjah 3 Raya dan merasa agak pelik semasa membaca nama seorang murid, iaitu "W.TAUFIK WWW".

Kemudian guru tersebut menanyakan perkara tersebut.

Cikgu Ajoi : "Cikgu nak tahu, siapa yang bernama W.TAUFIK WWW ?".

Taufik : "Saya Cikgu…" (Taufik menjawab & berdiri).

Cikgu Ajoi : "Taufik, saya ingin tahu nama panjang kamu apa?".

Taufik : "Maaf Cikgu Ajoi, panjang sangat..".

Cikgu Ajoi : "Takpe-takpe Taufik,cakap jer..".

Taufik : "Baik Cikgu , nama penuh saya ialah…Wabillahi TAUFIK-wal hidayah Wassalamualaikum Warahmatullahi

Wabarakatuh…".

Cikgu Ajoi menarik nafas panjang dan terdiam.

Setelah dari darjah 3 Raya, Cikgu Ajoi kemudian masuk ke darjah 1 Mawar dan menyemak nama murid-murid.

Mata Cikgu Ajoi tertuju pada 1 nama yang unik iaitu "BKBKBDB DIAN".

Kemudian Cikgu Ajoi menanyakan siapa muridnya yang mempunyai nama tersebut.

Berdirilah seorang murid dan menjawab "saya DIAN Cikgu…".

Semasa Cikgu Ajoi melihat wajah murid itu seiras muka Taufik darjah 3 Raya.

Cikgu Ajoi : "Dian ada abang di sekolah ini?".

Dian : "Ya Cikgu,nama dia TAUFIK.Abang saya darjah 3."

Cikgu Ajoi : "Saya ingin tahu nama panjang Dian apa pulak?".

Dian : "Baik Cikgu, nama panjang saya ialah…

Berakit-rakit Ke hulu Berenang-renang Ke tepian, Bersakit-sakit Dahulu Bersenang-senang kemu DIAN"

Cikgu Ajoi :@$%&#^%

Jangan klik butang merah tu...


Canggih basikal nih. Lain daripada yang lain.

Lagi gambaq kat bawah:

hah, lagi cerita pasai teloq nih. Kalau haritu heboh pasai teloq tiruan.

Kali ni saya nak tunjuk teloq yang diubahsuai plak.

Sesuai bagi orang nak buat hantaran ka, hadiah harijadi ka, buat hiasan dalam masakan ka iaitu teloq yang diubahsuai menjadi bentuk hati. Atau kata lain bentuk love la. Telow ni bukan teloq tiruan, tapi teloq tulen yang telah diubahbentuk ja.

Bawah ni cara nak membuatnya.

Wohooo...

Sekarang ni heboh pasai teloq palsu yang dijual dalam pasaran negara kita yang terchenta nih. Canggih tak canggih teknologi sekarang nih sampai teloq pun depa buleh buat.

Tapi secanggih mana pun teknologi depa nih, masih tak secanggih kuasa Allah lagi sebab teloq yang direkacipta oleh maknusia ni masih boleh dikenaipasti dengan agak mudah jugak la kalau kita perati betoi-betoi.

Bawah ni gambaq dia:


Bagi sapa-sapa yang suka ambik gambaq, yang bercita-cita nak jadi jurugambaq profesional, ataupun yang berminat nak beli kamera hat mahai-mahai macam dslr tu, tapi tak ada skill atau kreativiti untuk mengambil gambaq. Buleh cuba belajaq dalam satu website nih.

Website ni bukan macam tutorial ka apa ka, tapi lebih kepada macam simulator. Kiranya hampa buleh ambik gambaq secara online la. Kita buleh setting apa segala macam aperture ka, ISO ka apa ka yang orang selalu guna dalam teknik mengambik gambaq tu.

Jadi sebelum nak beli kamera mahai-mahai tu, buleh cuba belajaq kat sini dulu. Dah tere nanti buleh la jadi profesional photographer.

Ni website dia >> Kamera Simulator

leboss.. leboss... abih leboss duit aku... ehehe...

leboss ni nama restoran yang aku pi tadi dengan family. Makanan western ada, makanan melayu pun ada. Ni restoran melayu tapi dengan suasana moden ka apa ntah. Design dalaman kedai dia penuh dengan macam-macam barang perhiasan, dari bat besbol, sarung tangna besbol tu basikal racing, jersi kuning ltdl dan segala macam lagi la ada dalam kedai tu.

Servis ala-ala macam restoran macam secret recipe camtu. Harga pun agak melebosskan jugak la.. :D, tapi berbaloi dan puaih hati la.

Tajuk macam gempaq ja, Jalan Kedamaian.... Huh...

Saja nak share gambaq jalan raya dengan pemandangan yang cantik. Rasanya kalau bawak kereta kat jalan ni mau boleh tertidoq tengah jalan nih. Tenang ja rasa.


 Lagi gambaq kat bawah.


Huhuuuu... tayar tarak angin. tensen.. tensen...

Dulu masa zaman bawak moto pi kerja, kerap la terjadi tayar pancit nih. Dua-dua eskali tayar pancit serentak pun pernah. Memang seksa. Huh.

Pengalaman bawak kereta pun pernah jugak sekali mengalami kejadian tayar pancit.

Tapi kalau dengan teknologi baru Michelin nih, mesti best. Tak gaduh nak pikiaq pasai nak bubuh angin tiap-tiap minggu ka. Tak gaduh nak pikiaq tayar pancit tengah jalan ka.

Sebab, memang tayar ni tarak angin... Ehehe...

tengok lagi gambaq kat bawah:

Subscribe to: Posts (Atom)