Himpunan Forwarding Email

blog ni menghimpunkan koleksi2 email yang saya dapat daripada member2. Email forwarding la.. Saja syok2 simpan segala email2 yang saya dapat dalam blog nih.. senang sikit nak cari dan kongsi dengan semua orang.. Kalau anda ada email2 menarik, mai la kongsi dengan saya dengan menghantar di mrzoab@gmail.com.. terima kasih.. ohohoho


Zaman sekarang  ni setiap orang mcm mudah2 je dapat penyakit. Sebabnya punca kepada penyakit sentiasa berlegar di sekeliling kita. Kuman ada merata2..Padanlah dengan muka manusia. Huu... Teringatkan kawan kepada suami saya di hospital sekarang. Ada 9 orang anak dan terkini dijangka bulan ni akan dapat RM 200k jugak atas hasil kerja dia.

Tapi  kelihatannya wang itu dah takde nilainya lagi. Kaki kiri dia dah dipotong. Tapi bukanla sebab kanser. Saya tumpang terkejut kerana seminggu dua sebelum tu saya asyik leterkan suami sbb kawan dia ni asyik cari dia aje..Actually bukan la saya  tak bagi dia berkawan saje je nk bagi dia rasa serba salah tinggalkan kami anak beranak kat rumah..ahaks...

10 Amaran Kanser:
1. Luka yang tidak sembuh, berubah warna dan kelihatan pelik
2. Pendarahan  atau discaj dari mana-mana lubang daribody kita mcm dari lubang hidung, kencing berdarah atau datang haid yg heavy
3. Terjadi pembengkakan yang semakin membesar tak kira la sakit ke tak.
4. Susah nak hadam makanan atau susah nak menelan
5. Perubahan tabiat masuk ke toilet selama 2-3 bulan. Kalau biasa2 jarang tapi tiba2 jadi kerap tu jaga2 lah ye
6. Sape yg ade tahi lalat manis tu ke atau ape2 je benda atas kulit yang makin membesar juga kene perati elok2
7. Org yg tak merokok tapi serak2 suara lebih dari 2 minggu jaga lah baik2. Juga kepada  erokok yang mengalami batuk yg semakin hari semakin teruk. aha...kene lagi org merokok nih. Tak bosan ke brader??? Dah la harga rokok makin naik.
8. Kehilangan tenaga atau turun berat badan sebyk 10 % dalam tempoh 3-6 bulan. Takpun letih yang tak pasal2.
9. Sakit yang teramat2 atau ketak selesaan dalam abdomen
10. Demam yg takde puncanya. Mmg ye jugak sbb byk benda, demam la yg paling senang kena. Kadang2 demam ni adalah sebab ada penyakit lain. Demam adalah tanda pengenalan kepada kebanyakan penyakit. so, cek lah betul2.

0 comments

Post a Comment

Subscribe to: Post Comments (Atom)